Handige apps

Handige apps

De App Store staat vol met applicaties. Hier staat voor wel bijna ieder onderwerp een applicatie in. Er zijn best wel wat apps die jouw leven net iets leuker en makkelijker maken. Benieuwd naar enkele handige apps? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Communicatie apps

Communicatie is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Apple gebruikers kunnen standaard al met elkaar communiceren via iMessage. De meest bekende en gebruikte communicatie applicatie is Whatsapp. Hiermee ben je in staat om onderling te chatten, video's en foto's uit te wisselen en kun je met meerdere personen een groepsgesprek voeren. In Nederland wordt verder ook veel gebruikgemaakt van Facebook Messenger.

Apps voor onderweg

Waze, Google Maps, TomTom, Sygic en HERE WeGo zijn slechts enkele voorbeelden van de vele beschikbare applicaties om jou van A naar B te brengen. Er zijn nog veel meer van dit soort applicaties die geschikt zijn om op je gewenste bestemming te komen. Sommige hiervan hebben een permanente internetverbinding nodig om zo real time traffic informatie op te halen, terwijl andere compleet offline te gebruiken zijn.

Waze, Flitsmeister en Radarbot waarschuwen jou onderweg voor flitsers en radarcontroles. Andere gebruikers van deze applicaties kunnen net zoals jou meldingen toevoegen om andere weggebruikers te waarschuwen. Zo zorg je er samen voor dat de kans op een boete kleiner wordt.

Voor de sporters

Of je nu voor de langste afstand gaat, de snelste tijd of het aantal stappen; er is voor ieder doel een applicatie beschikbaar. Strava en Runtastic zijn uitermate geschikt voor mensen die houden van hardlopen, fietsen of fitness. De applicaties registreren de afgelegde afstand, het tijdsbestek en de route. Verder kunnen ze je hartslag meten, de gemiddelde snelheid bereken en het hoogteverschil laten zien.

Muziek en audio

Door Spotify, Youtube, Soundcloud en Deezer Music heb je al jouw favoriete nummers binnen handbereik. Deze applicaties zijn er allemaal om jou te laten genieten van de muziek die jij leuk vindt. Al deze applicaties bieden zowel een gratis als betaalde versie aan. Je hoeft dus niet eens te betalen, al heeft dit uiteraard wel enkele handige voordelen.

Terug naar overzicht