Games apps

Games apps

Naast het makkelijker maken van jouw leven dienen sommige apps ook voor ontspanning. Zo kun je via misschien wel het meest bekende chatplatform Whatsapp met jouw vrienden in contact blijven. Of gebruik je Instagram om je vakantiekiekjes te delene. Daarnaast zijn er ook talloze game apps beschikbaar. Met de technologische evolutie van de smartphones zijn de gameconsoles onder druk komen te staan. Steeds meer ontwikkelaars gaan investeren in mobiele spelletjes omdat de productiekosten relatief laag zijn en vrijwel iedereen gebruiktmaakt van de smartphone. Konami en Nintendo, twee grote namen binnen de gamewerel,d zijn deze ontwikkelingen niet ontgaan. Zo verkennen beiden het pad van de smartphone games. Hiermee komen de huiskamer gameconsoles wel degelijk onder druk te staan. Echter zullen de smartphone games het nooit winnen van de echte gameconsoles. Dit alles heeft er mee te maken dat het aanbod van de game apps zo ruim is dat de kans dat het spel daadwerkelijk een succes wordt klein is. Meestal wordt er zelfs verlies gedraaid.

Ruim aanbod

Wij horen je al denken, je hebt zojuist een nieuwe smartphone aangeschaft en zo'n game app lijkt je wel wat. Maar waar te beginnen? Er worden zo ontzettend veel verschillende games aangeboden via de Playstore, maar welke is nu de beste? Wij hebben een top 3 voor jou samengesteld. Deze games zijn allemaal gratis verkrijgbaar in de playstore:

Candy Crush Saga

Misschien wel het meest bekende smartphone spelletje ooit. Candy Crush Saga waarvan inmiddels al meer dan een miljard games zijn gespeeld. Het doel van het spel is om in het speelveld verschillende snoepjes op een rij te krijgen. Hiervoor zijn punten te verkrijgen. Om eenzijdigheid te voorkomen biedt het spel verschillende speltypes die variëren in moeilijkheidsgraad en tijdslimiet.

Clash of Clans

Net als de hierboven genoemde Candy Crush Saga is Clash of Clans een niet te missen spel op jouw smartphone. Met dit strategiespel neem je het met jouw leger op tegen legers van andere spelers. Je speelt het spel dus niet tegen de computer, maar tegen andere spelers die het spel ook spelen. Om jouw leger sterker te maken kun je samen met jouw vrienden een clan vormen en het tegen andere clans opnemen. Een ideale game om met je vrienden of familie te spelen dus!

Bike racer

Is strategisch oorlog voeren niet echt jouw ding, maar houd je meer van racen? Wellicht is Bike Racer dan het perfecte spel voor jou. Je bent bestuurder van een motorfiets waarmee je in een 2D wereld door verschillende levels heen scheurt. Je moet de eindstreep halen zonder te crashen. Succes!

Terug naar overzicht